Nevezetességek

Nézz körbe!

Az oldalon megtalálod az összes programlehetőséged, amit Tihany kínál. Nézz körbe és válogasd ki azokat a látnivalókat, nevezetességeket, túralehetőségeket, amiket meg szeretnél nézni!

"Írd fel" magadnak!

A választott programokat lehetőséged van „felírni” magadnak. Mindössze annyit kell tenned, hogy a választott programnál rákattintasz a „felírom magamnak” gombra!

Irány a gyűjtemény!

Ha kiválasztottad a programjaid, nincs más dolgod, mint a „Gyűjtemény” menüpontra kattintani. Itt megtalálasz minden olyan programot, amiket korábban felírtál magadnak! Lehetőség van kinyomtatni a programokat, de akár el is küldheted magadnak e-mailben.

Paprikaház

Paprikaház

A Tihanyi Paprikaház az Apátság lábánál található, ahol a fűszerpaprika feldolgozásának hagyománya ismerhető meg.

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

A Tihanyi Levendula ház a Tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést mutatja be. Interaktív kiállítást láthatunk a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula termesztéséről. itt gyakorlatilag mindent meg lehet tudni a félszigetről.

Fazekasház

Fazekasház

Fazekasház mellett biztos, hogy el fogunk sétálni, és szinte összekeverhetetlen a kerítésre kiaggatott színes edényeivel. A Fazekasház két épületből áll, amelyek őrzik a vidéki építés hagyományait.

Visszhang-domb és az Echo-kő

Visszhang-domb és az Echo-kő

A Visszhang-domb a Pisky sétány végén található. A jelenség a XVIII. század közepén, az Apátság újboli felépítésekor jött létre.

Panoptikum

Panoptikum

A 2004-ben létre jött Panoptikumban jelenleg 3 kiállítás található. Az első a magyar királyokat veszi sorra, a második nevesebb kalózokat mutatja be, a harmadik pedig az Amazonas-medence őslakó indiánjait.

Marcipánház

Marcipánház

A múzeumként és édességboltként működő Marcipánház az Apátságtól 200 méterre található, egy felújított műemlék házban. A múzeumban egyedi, kézzel készített marcipánfigurák és mesejelenetek találhatóak.

Babamúzeum

Babamúzeum

A tihanyi Babamúzeumot 1994-ben alapította Filotás Tivadar a feleségével. A múzem anyaga teljes egészében magángyűjtemény, mely 40 év munkájának köszönhető.

Barátlakások

Barátlakások

A Barátlakások, avagy a Tihanyi-remetebarlangok vélhetően X-XI. századtól voltak lakottak a XIV. századig az I. András király által a környékre telepített bizánci rítusú szerzetesek vájták ki őket.

Bencés Apátság

Bencés Apátság

A Tihanyban található Bencés Apátságot még I. András királyunk alapította 1055-ben, akit 1060-ban bekövetkezett halálakor itt helyeztek végső nyugalomra. Külön érdekesség, hogy az apátság alapító oklevele a legrégebbi, eredeti formájában fennmaradt magyar szórványemlékünk.