A Visszhang-domb a Pisky sétány végén található. A jelenség a XVIII. század közepén, az Apátság újbóli felépítésekor jött létre. A Visszhang-dombon található Echo-kőtől elkiáltott szavak a 300 méterre található Apátság északi faláról verődnek vissza pár másodperc leforgása alatt. Optimális körülmények között akár hétszer is visszaverődött egy 10-15 szótagú mondat. Manapság ez a szám a növényzet és a házak miatt már drasztikusan lecsökkent, de még mindig hallható azért tiszta időben.

Cím

Tihany, Fő utca 1.

Megközelítés

Javasolt a Lokomotív kisvonattal eljutni Tihany központjáig, és onnan besétálni. A bencés apátságtól közvetlen kövezett út vezet a visszhangig.

Korosztály

3+, 4+, 12+, családos program

}

Időtartam

egész napos program

Hasonló programok

Lavender Tihany

Lavender Tihany

Megismerhetik a levendula tihanyi történetét, a levendula lepárló működését (látvány lepárlás időjárás és levendula szüret függvényében) és betekintést nyerhetnék látványlaborunkba, ahol a tihanyi natúrkozmetikumok készülnek.

Paprikaház

Paprikaház

A Tihanyi Paprikaház az Apátság lábánál található, ahol a fűszerpaprika feldolgozásának hagyománya ismerhető meg.

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

A Tihanyi Levendula ház a Tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést mutatja be. Interaktív kiállítást láthatunk a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula termesztéséről. itt gyakorlatilag mindent meg lehet tudni a félszigetről.