Fazekasház mellett biztos, hogy el fogunk sétálni, és szinte összekeverhetetlen a kerítésre kiaggatott színes edényeivel. A Fazekasház két épületből áll, amelyek őrzik a vidéki építés hagyományait. A házak a XIX. század első felében épültek, melynek falai kőből készültek, macskalépcsős oromzattal, és nádas nyeregtetővel. A két épület már önmagában nagyon jól mutat, azonban a lényeget bennük találjuk. A kézzel készített kancsók, csuprok, és tányérok csak úgy vonzzák az ember tekintetét. Itt megismerhetjük a régi fazekasmesterséget, mellette pedig vásárolhatunk is ezekből a gyönyörű kézzel festett edényekből. A fazekasmesterség gyöngyszemeit láthatjuk itt szinte minden darabon. Minden népi hagyomány megmutatkozik ezeken a kincseken, amelyek között sorakoznak a színes darabok. A Fazekasházban nem csak körülnézni tudunk, hanem vásárolni is, így hazavihetünk Tihanyból egy kis emléket.

(forrás: https://www.elmenyterkep.hu/tihanyi-fazekashaz-elmeny.html)

Cím

  • Tihany, Pisky sétány. 9.

Megközelítés

A Pisky sétányt könnyen megközelíthetjük az Apátság vagy a Visszhang utca felöl. Parkoló legközelebb a Visszhang utcánál található.

Korosztály

3+, 4+, 12+, családos program

}

Időtartam

Határozatlan ideig zárva

Hasonló programok

Lavender Tihany

Lavender Tihany

Megismerhetik a levendula tihanyi történetét, a levendula lepárló működését (látvány lepárlás időjárás és levendula szüret függvényében) és betekintést nyerhetnék látványlaborunkba, ahol a tihanyi natúrkozmetikumok készülnek.

Paprikaház

Paprikaház

A Tihanyi Paprikaház az Apátság lábánál található, ahol a fűszerpaprika feldolgozásának hagyománya ismerhető meg.

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

A Tihanyi Levendula ház a Tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést mutatja be. Interaktív kiállítást láthatunk a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula termesztéséről. itt gyakorlatilag mindent meg lehet tudni a félszigetről.