A Tihanyi Paprikaház az Apátság lábánál található, ahol a fűszerpaprika feldolgozásának hagyománya ismerhető meg. Az épület falait minden oldalról összekötegelt paprikákkal díszítették fel, mely igencsak egyedülálló megjelenést biztosít neki. A paprikaházban természetesen vásárolni is lehet: Tihanyi paprikát, csípős és enyhe paprika port, Tihanyi pálinkát, szappanokat.

(forrás: https://www.orszagjaro.net/tihany/)

Cím

Tihany, Kossuth Lajos utca 18.

Megközelítés

Könnyen észrevehető a Kossuth utcán haladva. A környéken találunk kijelölt parkolóhelyeket.

Korosztály

3+, 4+, 12+, családos program

}

Időtartam

hétfőtől – vasárnapig: 9:00-19:00

Hasonló programok

Lavender Tihany

Lavender Tihany

Megismerhetik a levendula tihanyi történetét, a levendula lepárló működését (látvány lepárlás időjárás és levendula szüret függvényében) és betekintést nyerhetnék látványlaborunkba, ahol a tihanyi natúrkozmetikumok készülnek.

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

A Tihanyi Levendula ház a Tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést mutatja be. Interaktív kiállítást láthatunk a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula termesztéséről. itt gyakorlatilag mindent meg lehet tudni a félszigetről.

Fazekasház

Fazekasház

Fazekasház mellett biztos, hogy el fogunk sétálni, és szinte összekeverhetetlen a kerítésre kiaggatott színes edényeivel. A Fazekasház két épületből áll, amelyek őrzik a vidéki építés hagyományait.