A tihanyi Babamúzeumot 1994-ben alapította Filotás Tivadar a feleségével. A múzeum anyaga teljes egészében magángyűjtemény, mely 40 év munkájának köszönhető. A múzeumban található félszáz porcelánbaba német babakészítő műhelyek munkája, és 1840 és 1920 között készültek. A babák különböző, korabeli jelenetekben mutatják be a reformkori arisztokrácia és nagypolgárság világát, miniatűr játékokkal, bútorokkal és kellékekkel. Ezeken felül újonnan készült babákon csodálhatjuk meg a a magyar népviselet jellegzetesebb öltözeteit.

Cím

Tihany, Visszhang u. 4

Megközelítés

A Visszhang utcában található egy parkoló, innen pedig pár perc sétával az Árpád utca felé megtaláljuk a múzeumot.

Korosztály

3+, 4+, 12+, családos program

}

Időtartam

Május 1-től szeptember 31-ig 10-től 18 óráig

Elérhetőség

Weboldal: www.babamuzeum.hu

Telefonszám: +36 87 448 431, +36 30 749 7153

E-mail: tihanyi.babamuzeu@freemail.hu

Hasonló programok

Lavender Tihany

Lavender Tihany

Megismerhetik a levendula tihanyi történetét, a levendula lepárló működését (látvány lepárlás időjárás és levendula szüret függvényében) és betekintést nyerhetnék látványlaborunkba, ahol a tihanyi natúrkozmetikumok készülnek.

Paprikaház

Paprikaház

A Tihanyi Paprikaház az Apátság lábánál található, ahol a fűszerpaprika feldolgozásának hagyománya ismerhető meg.

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

A Tihanyi Levendula ház a Tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést mutatja be. Interaktív kiállítást láthatunk a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula termesztéséről. itt gyakorlatilag mindent meg lehet tudni a félszigetről.