A Tihanyi Levendula ház a Tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést mutatja be. Interaktív kiállítást láthatunk a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula termesztéséről. itt gyakorlatilag mindent meg lehet tudni a félszigetről. A Belső-tó tó partján Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtva mutatja be félsziget keletkezését, természeti értékeit, növény és állatvilágát. Megtudhatjuk azt is, ki és milyen céllal telepítette az első levendula ültetvényt, valamint azt is, hogy milyen felhasználási területei vannak a növénynek. A Levendula Ház Látogatóközpont a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontja, mely egyben a Bakony-Balaton Geopark keleti kapuja és a Tihanyi-félsziget Vulkáni Képződményei Európa Diplomás terület látogatóközpontjának szerepét is betölti.

(forrás: https://www.orszagjaro.net/tihany/)

Cím

  • Tihany, Major u. 67.

Megközelítés

A Kossuth Lajus utcáról az Aranyház utcába fordulunk, és onnan a Major utcába. A helyelőtt találunk parkolót.

Korosztály

3+, 4+, 12+, családos program

}

Időtartam

jún. 19 – aug 31.: 9:00-18:00 óra
szept. 1-30.: 10:00-17:00
okt. 1 – nov. 1.: 10:00-16:00
nov. 11-től: zárva

Elérhetőség

Weboldal: www.bfnp.hu

Telefonszám: +36 87 538 033

E-mail: levendulahaz@gmail.com

Hasonló programok

Lavender Tihany

Lavender Tihany

Megismerhetik a levendula tihanyi történetét, a levendula lepárló működését (látvány lepárlás időjárás és levendula szüret függvényében) és betekintést nyerhetnék látványlaborunkba, ahol a tihanyi natúrkozmetikumok készülnek.

Paprikaház

Paprikaház

A Tihanyi Paprikaház az Apátság lábánál található, ahol a fűszerpaprika feldolgozásának hagyománya ismerhető meg.

Fazekasház

Fazekasház

Fazekasház mellett biztos, hogy el fogunk sétálni, és szinte összekeverhetetlen a kerítésre kiaggatott színes edényeivel. A Fazekasház két épületből áll, amelyek őrzik a vidéki építés hagyományait.