A Nordic walking egyesíti a gyaloglás, a futás és a sífutás előnyeit. Fontos különbség a sétához képest a botok használata, amelyek révén hosszabbakat lépünk, úgy, hogy a kezek és a lábak természetes, a járáshoz elengedhetetlen ellentétes mozgása megmarad. A botok használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak, és nem utolsósorban intenzíven dolgoztatja a felsőtest izomzatát is. A Club Tihanyból több Nordic Walking túra is indul, akár a Szív túrát is végigcsinálhatjuk így, felfedezve a félsziget látnivalóit.

Túra állomásai

Club Tihany – Apátság – Belső-tó – Hármas-hegyi kúp – Aranyház-gejzírkúp – Átjáró-barlang – Kalapos-kő – Hálóeresztő – Szarkádi-erdő – Gurbicza-tető – Csúcs-hegy – Nyereg-hegy – Apáti-hegy – Belső-tó – Apátság – Club Tihany

Korosztály

14+, felkészült személyeknek

}

Időtartam

min. 4-5 órás program

Hasonló programok

Lavender Tihany

Lavender Tihany

Megismerhetik a levendula tihanyi történetét, a levendula lepárló működését (látvány lepárlás időjárás és levendula szüret függvényében) és betekintést nyerhetnék látványlaborunkba, ahol a tihanyi natúrkozmetikumok készülnek.

Paprikaház

Paprikaház

A Tihanyi Paprikaház az Apátság lábánál található, ahol a fűszerpaprika feldolgozásának hagyománya ismerhető meg.

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

A Tihanyi Levendula ház a Tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést mutatja be. Interaktív kiállítást láthatunk a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula termesztéséről. itt gyakorlatilag mindent meg lehet tudni a félszigetről.