A tihanyi tájegységeket és a nevezetességeket is érintő túrán mindent látni fog, amit látnia kell a félszigeten. A túra jellege: Közepesen hosszú túra, kitűnően jelzett ösvényeken, néhol közepesen meredek emelkedőkkel, az út nagy részében árnyék nélkül…
Tovább olvasom a  kirandulastippek.hu weboldalon.

Túra állomásai

Apátság – Belső-tó – Hármas-hegyi kúp – Aranyház-gejzírkúp – Átjáró-barlang – Kalapos-kő – Hálóeresztő – Szarkádi-erdő – Gurbicza-tető – Csúcs-hegy – Nyereg-hegy – Apáti-hegy – Belső-tó – Apátság

Korosztály

14+, felkészült személyeknek

}

Időtartam

min. 4-5 órás program

Hasonló programok

Nordic Walking

Nordic Walking

A Nordic walking egyesíti a gyaloglás vagy futás és a sífutás előnyeit. Fontos különbség a sétához képest a botok használata, amelyek révén hosszabbakat lépünk, úgy, hogy a kezek és a lábak természetes, a járáshoz elengedhetetlen ellentétes mozgása megmarad.

Gasztrotúra

Gasztrotúra

Ha a Tihanyi-félsziget túráit említjük valakinek, szinte biztosan a sziklafalakról elénk táruló fenséges, és gyönyörű kilátás fog az eszébe jutni. De ha Ön nem túrázás közben szeretné élvezni a panorámát, sőt még egyéb látványosságot is szeretne látni, akkor a Tihanyi gasztrotúrát ajánljuk Önnek.

Hajóval vagy komppal érkezve

Hajóval vagy komppal érkezve

Amennyiben kirándulóhajóval vagy komppal érkezik a Tihanyi félszigetre akkor javasoljuk, hogy rögtön pattanjon fel a városnéző kisvonatra, melyre szezonban 20 percet kell csak várnia.