A Belső-tó déli oldalán figyelmesek lehetünk egy elkerített részre. Itt találhatunk egy szürkemarha gulyát, melyet természetvédelmi céllal telepítettek be, ezzel is új színt hozva a környék élővilágába. A szürkemarhák szívós állatok, rideg tartásban, töblettakarmány nélkül is életképesek, téli táplálékukat akár a hó alól is kikaparják. A tó nyugati partjáró nézve régmúlt időket idéz a táj: a magyar szürke gulya mögött a Bencés Apátság kettős tornya, melynek képe szélcsendes időben visszatükröződik a vízen. A szürkemarhák szépen kezelik a számukra bekerített legelőt, azon egész évben rövid, de sűrű a fű.

Cím

Tihany

Megközelítés

A Belső-tó körül találhatunk parkolót. Innen elindulva aztán a tó déli oldala felé könnyen észre vesszük majd a gulyának elkerített részt.

Korosztály

3+, 4+, 12+, családos program

}

Időtartam

egész napos program

Hasonló programok

Lavender Tihany

Lavender Tihany

Megismerhetik a levendula tihanyi történetét, a levendula lepárló működését (látvány lepárlás időjárás és levendula szüret függvényében) és betekintést nyerhetnék látványlaborunkba, ahol a tihanyi natúrkozmetikumok készülnek.

Paprikaház

Paprikaház

A Tihanyi Paprikaház az Apátság lábánál található, ahol a fűszerpaprika feldolgozásának hagyománya ismerhető meg.

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

A Tihanyi Levendula ház a Tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést mutatja be. Interaktív kiállítást láthatunk a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula termesztéséről. itt gyakorlatilag mindent meg lehet tudni a félszigetről.