Ha a Tihanyi-félsziget túráit említjük valakinek, szinte biztosan a sziklafalakról elénk táruló fenséges, és gyönyörű kilátás fog az eszébe jutni. De ha Ön nem túrázás közben szeretné élvezni a panorámát, sőt még egyéb látványosságot is szeretne látni, akkor a Tihanyi gasztrotúrát ajánljuk Önnek. Nézze meg az éttermek leírásaiban hogy melyik áll az Ön hasához a legközelebb. Keressen egy finom cukrászdát a desszerthez és élvezze a kilátást és a finom ízeket. A túra kombinálható a kiskör a városban és hajóval vagy autóval érkezve túráinkkal. Ezen túrák öltözéke könnyen összeegyeztethető egy-egy elegánsabb étterem ruhaviseletével.

Túra állomásai

Főtér – Apátság – Visszhang-domb – Főtér

Korosztály

Minden korosztály számára, családi program, pároknak

}

Időtartam

min. 1-2 órás program

Hasonló programok

Lavender Tihany

Lavender Tihany

Megismerhetik a levendula tihanyi történetét, a levendula lepárló működését (látvány lepárlás időjárás és levendula szüret függvényében) és betekintést nyerhetnék látványlaborunkba, ahol a tihanyi natúrkozmetikumok készülnek.

Paprikaház

Paprikaház

A Tihanyi Paprikaház az Apátság lábánál található, ahol a fűszerpaprika feldolgozásának hagyománya ismerhető meg.

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

A Tihanyi Levendula ház a Tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést mutatja be. Interaktív kiállítást láthatunk a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula termesztéséről. itt gyakorlatilag mindent meg lehet tudni a félszigetről.