A 16. században élt Pisky István várkapitányról kapta nevét a Pisky sétány, ahol egy könnyű séta alkalmával gyönyörű panoráma nyílik a magyar tengerre és a Balatonra mélyen behatoló ívelt alakú kikötőre. A Visszhang domb tövéből indul és egészen az Apátságig vezet. A sétány elején táblákkal jelzik merre található az Óvár, a Kálvária, valamint a Barátlakások. A sétány felénél félköríves kilátópont, valamint ivókút található. Innen nem messze lévő rövid lépcsősor vezet fel Szabadtéri Néprajzi Múzeumhoz. A Skanzen után a következő érdekes látnivaló a Fazekasház, ahol kézzel készített kerámiaedényeket tekinthetünk meg egy műemléki házban és kertjében.

(forrás: https://www.orszagjaro.net/tihany/)

Cím

Tihany, Pisky sétány

Megközelítés

Az apátság vagy a Visszhang utca felöl könnyen elérhető. Parkolót találhatunk a Visszhang utca környékén.

Korosztály

3+, 4+, 12+, családos program

}

Időtartam

egész napos program

Hasonló programok

Lavender Tihany

Lavender Tihany

Megismerhetik a levendula tihanyi történetét, a levendula lepárló működését (látvány lepárlás időjárás és levendula szüret függvényében) és betekintést nyerhetnék látványlaborunkba, ahol a tihanyi natúrkozmetikumok készülnek.

Paprikaház

Paprikaház

A Tihanyi Paprikaház az Apátság lábánál található, ahol a fűszerpaprika feldolgozásának hagyománya ismerhető meg.

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

A Tihanyi Levendula ház a Tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést mutatja be. Interaktív kiállítást láthatunk a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula termesztéséről. itt gyakorlatilag mindent meg lehet tudni a félszigetről.