A kilátó a félsziget közepén, az északi kaldera peremén, az őslevendulás melletti tisztáson, az egykori római őrtorony mintájára épült a Külső-tótól nyugatra az Apáti-hegyen. Magassága 16,5 méter, 3 szintje felfelé fokozatosan szélesedik, ezzel is mintázva egy őrtornyot. A szintek teljesen körbejárhatóak, ezzel is csodálatos panorámát nyújtva az idelátogatóknak. Felfedezhetjük a környék több pontját is a kilátóból, az Külső- és a Belső-tót, a Csúcs-hegyet, Nyereg-hegyet, Örvényest, Aszófőt, Udvardit,a Sajkodi-öblöt, az ófalut, távolabbra tekintve pedig Balatonfüredet, Zamárdit, Szántódot, Földvárt.

Cím

Tihany, Apáti-hegy

Megközelítés

Északról az Apáti templomtól, nyugat felől sajkodi strandtól, déli irányból pedig a „Ráta csáva” néven megjelölt területről érhető el gyalogosan. Ez utóbbi megközelítés az ófaluból, a Belső-tó mellett haladó turista úton érhető el. Parkolásra lehetőség a 71-es út és a tihanyi bekötőút elágazásánál és a sportpályánál van lehetőség.

Korosztály

3+, 4+, 12+, családos program

}

Időtartam

egész napos program

Hasonló programok

Lavender Tihany

Lavender Tihany

Megismerhetik a levendula tihanyi történetét, a levendula lepárló működését (látvány lepárlás időjárás és levendula szüret függvényében) és betekintést nyerhetnék látványlaborunkba, ahol a tihanyi natúrkozmetikumok készülnek.

Paprikaház

Paprikaház

A Tihanyi Paprikaház az Apátság lábánál található, ahol a fűszerpaprika feldolgozásának hagyománya ismerhető meg.

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

A Tihanyi Levendula ház a Tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést mutatja be. Interaktív kiállítást láthatunk a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula termesztéséről. itt gyakorlatilag mindent meg lehet tudni a félszigetről.