Tihany egyetlen látható forrása az Óvár-hegy keleti oldalán található, közel a Barátlakásokhoz. A Tihanyban található forrást már egyik első nyelvemlékünkben, a Tihanyi Alapítólevélben is megemlítik, nevét pedig felfedezőjéről, Ciprián apátról kapta. A Ciprián-forrást eredetileg bizánci rítusú szerzetesek vájták maguknak a hegyoldalba, akik a környéken éltek egészen a XIV. századig. Túrázás közben kedvelt pihenőhelye a turistáknak. A hajóállomástól túraútvonal vezet ide, eltévedni nem lehet.

Cím

Tihany

Megközelítés

A barátlakásoktól lejjebb található. Kövessük a zöld jelzést.

Korosztály

3+, 4+, 12+, családos program

}

Időtartam

egész napos program

Hasonló programok

Lavender Tihany

Lavender Tihany

Megismerhetik a levendula tihanyi történetét, a levendula lepárló működését (látvány lepárlás időjárás és levendula szüret függvényében) és betekintést nyerhetnék látványlaborunkba, ahol a tihanyi natúrkozmetikumok készülnek.

Paprikaház

Paprikaház

A Tihanyi Paprikaház az Apátság lábánál található, ahol a fűszerpaprika feldolgozásának hagyománya ismerhető meg.

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

A Tihanyi Levendula ház a Tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést mutatja be. Interaktív kiállítást láthatunk a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula termesztéséről. itt gyakorlatilag mindent meg lehet tudni a félszigetről.