A Balaton hullámaitól egy karnyújtásnyira, vulkáni tevékenység eredményeként alakult ki Tihany területén a Belső-tó néven ismert tengerszem, mely közel 30 hektáron terül el Tihany közvetlen közelében. A környezet festői, hiszen a hátteret a bencés apátság tornyai ékesítik, míg az idillt tovább fokozza a gémeskút, a szürkemarhák, az ürgék és a tavon ringatózó csónakok. Az ide látogatóknak lehetősége van horgászni tóban, de akár kutyánkkal is csobbanhatunk benne egyet. A tó déli oldalán egy elkerített területet találunk, ahol szürke szarvasmarhák legelésznek., a szomszédságukban pedig ürgék futkároznak, akiket 2003-ban telepítettek ide. A Belső-tó minden pontjáról csodás a panoráma, emellett nyáron a csónakázási lehetőség miatt, a többi évszakban pedig a táj és a nyugalom miatt is érdemes nagy sétákat tenni a környéken.

Cím

Tihany

Megközelítés

A Belső-tó könnyen kivehető, ahogy Tihanyba érünk. Elég lefordulnunk a főutcáról, és a tó mentén könnyen találunk több parkolóhelyet is, hogy aztán gyalogszerrel körbe sétáljuk a tavat.

Korosztály

3+, 4+, 12+, családos program

}

Időtartam

egész napos program

Hasonló programok

Lavender Tihany

Lavender Tihany

Megismerhetik a levendula tihanyi történetét, a levendula lepárló működését (látvány lepárlás időjárás és levendula szüret függvényében) és betekintést nyerhetnék látványlaborunkba, ahol a tihanyi natúrkozmetikumok készülnek.

Paprikaház

Paprikaház

A Tihanyi Paprikaház az Apátság lábánál található, ahol a fűszerpaprika feldolgozásának hagyománya ismerhető meg.

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

Tihanyi Levendula ház – Látogatóközpont

A Tihanyi Levendula ház a Tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést mutatja be. Interaktív kiállítást láthatunk a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula termesztéséről. itt gyakorlatilag mindent meg lehet tudni a félszigetről.